Op afstand werken met Extern Bureaublad (iOS)

Gewijzigd op Sat, 16 May 2020 om 11:25 AM

Hieronder staat beschreven hoe je Microsoft Extern Bureaublad installeert op je pc vanaf een iPad of iPhone.

De app Microsoft Extern Bureaublad is één van de twee dingen die je nodig hebt om op afstand (thuis) te kunnen werken. Het andere is een VPN-verbinding (lees hoe). Je moet eerst een VPN-verbinding tot stand brengen, en daarna kun je je pc overnemen met Microsoft Extern Bureaublad.

1. Installeer de App Microsoft Extern Bureaublad (link naar App Store)

2. Voeg een extern bureaublad toe. Hiervoor voer je je computernaam in zoals C0296.domain.lan (niet hoofdlettergevoelig) en je gebruikersnaam en wachtwoord. Dit is hetzelfde als op je pc op het werk. Zet vóór je gebruikersnaam DOMAIN\ zoals in het plaatje.

SZI4Q8EzFcb7tuysFTmkx4OOx8lcR0vsow

3. Maak verbinding:

_P6IM_vocQYY_B-NdrrxgWrYjcImSsFFyA

4. Open de opties om de Sessie te beëindigen (maar het is beter om af te melden in Windows in de plaatst van altijd ingelogd te blijven).

5llYq14fArFzogllk7QoUnuQun-fMbXhXg

5. Wanneer je niet meer ingelogd bent is het beter om de VPN-verbinding te verbreken.