Hieronder staat beschreven hoe je Microsoft Extern Bureaublad installeert op je Mac .

De app Microsoft Extern Bureaublad is één van de twee dingen die je nodig hebt om op afstand (thuis) te kunnen werken. Het andere is een VPN-verbinding. Je moet eerst een VPN-verbinding tot stand brengen, en daarna kun je je pc overnemen met Microsoft Extern Bureaublad.  1. Installeer eerst een OpenVPN-applicatie. Onze ervaring is het beste met Tunnelblick. Download de Stable versie uit de Release Downloads op https://tunnelblick.net/downloads.html

  2. Maak in Tunnelblick een VPN-connectie aan naar kantoor. Hiervoor dien je een VPN-Config-bestand te hebben, dat je kunt opvragen bij ons (Code54). Hierna moet het mogelijk zijn om een VPN-verbinding te maken met kantoor. Je gebruikersnaam en wachtwoord is hetzelfde als op je pc op het werk.

    Let wel: je dient ook rechten te hebben (op kantoor) om te mogen thuiswerken. Standaard zijn deze rechten niet ingeschakeld.

  3. Installeer hierna de App Microsoft Extern Bureaublad (link naar Mac App Store)

  4. Voeg een extern bureaublad toe. Hiervoor voer je je computernaam in zoals C0296.domain.lan (niet hoofdlettergevoelig) en je gebruikersnaam en wachtwoord. Dit is hetzelfde als op je pc op het werk. Zet vóór je gebruikersnaam DOMAIN\ dus je krijgt bijvoorbeeld DOMAIN\Jan Janssen

Je moet nu kunnen inloggen op je pc op kantoor vanuit een Mac. Maak altijd eerste een VPN-verbinding en gebruik daarna de het Extern Bureaublad.

P. S. Staat je pc niet aan? Zet hem dan vanuit thuis aan via de opstart-website.