Op afstand werken met Extern Bureaublad (Windows)

Gewijzigd op Sat, 16 May 2020 om 11:25 AM

Nadat je een VPN verbinding (zie OpenVPN verbinding installeren) hebt gemaakt kun je je computer overnemen met Extern Bureaublad.

Aanmaken Extern Bureaublad icoontje

• Klik op Start en zoek naar Extern Bureaublad:
    MOT9eLvZzker7vz3XTBsAWMwMZWSecTypQ
  • Bij Computer: Vul je complete computernaam in, gevolgd door het achtervoegsel domain.lan, bijvoorbeeld: C0001.domain.lan
    Je vindt je computernaam op de eigendomssticker op je pc.
  • Klik op Opties Weergeven
  • Klik op Opslaan Als
  • Sla deze configuratie op, bijvoorbeeld op je bureaublad met de naam PC kantoor
  • Je kunt nu inloggen op je pc door te dubbelklikken op het icoontje. Let op: je moet wel een VPN verbinding gemaakt hebben (zie OpenVPN verbinding installeren).

Wil je één of meerdere schermen gebruiken wanneer je een pc overneemt? Dit is als volgt te configureren:

• Klik met de rechtermuisknop op het Extern Bureaublad icoontje en kies Bewerken
  • Ga naar het tabblad Weergave
    • Zet een vinkje bij Alle beeldschermen voor de externe sessie gebruiken wanneer je alle monitoren wilt gebruiken
    • Verwijder dit vinkje wanneer je hiervoor maar één scherm wilt gebruiken
  • Druk op Verbinden of sla het bestand op onder een andere naam