OpenVPN verbinding installeren (Windows)

Gewijzigd op Mon, 08 Mar 2021 om 10:50 AM

Om in te loggen op het netwerk wordt gebruik gemaakt van OpenVPN.

OpenVPN is software waarmee een beveiligde dataverbinding in de vorm van een VPN kan worden opgezet. OpenVPN versleutelt de communicatie door middel tussen je computer thuis en kantoor.

Installeren

• Download de OpenVPN client van https://openvpn.net/index.php/open-source/downloads.html
  • Voor Windows, selecteer WINDOWS 64-BIT MSI INSTALLER
  • Klik. na de installatie van de software. met de rechter muisknop op het OpenVPN icoontje, rechtsonder in de taakbalk. Of dubbelklik op het OpenVPN icoon op je bureaublad of start menu:

Xw1niH-N9zH8Wwz1rCWekrVY1l_y8fU1aA

• Kies Importeer Config en importeer het configuratiebestand dat je van ons ontvangen hebt.
  • Je kunt nu via hetzelfde icoontje een VPN-verbinding maken.
  • Login in met dezelfde gebruikersnaam en wachtwoord als op je pc op kantoor.

Nadat je een VPN verbinding hebt gemaakt, kun je op afstand op je pc inloggen middels Extern Bureaublad. Zie: Op afstand op je computer werken met Extern Bureaublad.