Microsoft Authenticator-app installeren op iOS (iPhone)

Gewijzigd op Thu, 28 Mar 2024 om 09:59 AM

In dit artikel beschrijven we hoe je de Microsoft Authenticator-app kunt installeren op iOS. Voor Android zie https://service.code54.nl/a/solutions/articles/4000204967

Met de Microsoft Authenticator-app kunt u zich aanmelden met verificatie in twee stappen (ook wel Multi Factor Authenticatie, of MFA genoemd). Verificatie in twee stappen helpt u om uw account veiliger te gebruiken en maakt gebruik van een tweede stap, zoals uw telefoon, om het voor anderen moeilijker te maken om in te breken bij uw account.

De app downloaden en installeren

Er zijn drie methodes om de nieuwste versie van de Authenticator-app op uw mobiele apparaat te installeren:

1. Ga op uw iOS-apparaat naar de app-store om de Authenticator-app te downloaden en te installeren.
  2. Volg de volgende link op uw mobiele apparaat: https://apps.apple.com/us/app/microsoft-authenticator/id983156458
  3. Scan op uw mobiele apparaat onderstaande QR-code:

Volg vervolgens de stappen op uw telefoon om de app te installeren.

De Authenticator-app instellen

Nadat u de Authenticator-app hebt geïnstalleerd, volgt u de onderstaande stappen om uw account toe te voegen:

1. Log op een computer via de volgende link in bij uw Microsoft account: https://mysignins.microsoft.com/security-info
  2. Klik op + Aanmeldingsmethode toevoegen
  3.  Klik vervolgens in de pop-up die geopend word op Een methode kiezen (1) en selecteer Authenticator-app (2)

4. Neem vervolgens weer mobiele apparaat en open de Authenticator-app.
  5. Selecteer (+) in de rechterbovenhoek en vervolgens Werk- of schoolaccount en daarna QR-code scannen
  6. Gebruik de camera van uw apparaat om de QR-code op uw computer te scannen en kies vervolgens Volgende.
  7. Ga terug naar uw computer en zorg ervoor dat u het bericht krijgt met de melding dat de configuratie is gelukt en selecteer Volgende. De authenticator-app stuurt een melding naar uw mobiele apparaat als test.
  8. Selecteer Gereed.

Toestel registreren

Om applicaties te gebruiken die inloggen met je werk account moet je toestel ook geregistreerd zijn als vertrouwd apparaat. Dit is bijvoorbeeld Outlook (met je werk account).

Om dit in te stellen:

1. Open je op je telefoon de Microsoft Authenticator-app.
  2. Ga naar instellingen (bij iPhone links bovenin, bij Android rechts boven).
  3. Kies weer Instellingen.

4. Klik dan op Apparaatregistratie.

5. Klik op het + (Plus-teken) en volg de stappen.