Periode instellen dat Outlook Email lokaal synchroniseert

Gewijzigd op Wed, 17 May 2023 om 02:16 PM

De meeste mail in Outlook wordt bewaard in de cloud. Alleen een bepaalde periode (standaard de laatste 12 maanden) wordt ook lokaal op je computer bewaard. Als je zoekt in Outlook wordt in eerste instantie alleen lokaal gezocht (dus in de afgelopen 12 maanden). Je kunt daarna via een linkje doorzoeken in de rest van de mail maar je kunt ook instellen dat Outlook een langere (of kortere) periode lokaal bewaard (“synchroniseert met de cloud”) . Dit artikel legt uit hoe je dit instelt.

1. Klik in Outlook op Bestand, Accountinstellingen en nogmaals Accountinstellingen.

2. Dubbelklik op je Microsoft Exchange account.

3. In de pop-up kun je de periode aanpassen door het schuifje te verplaatsen.

4. Klik op Volgende en vervolgens op Gereed.

5. Herstart Outlook om de wijzigingen door te voeren.
    Hou er rekening mee dat er bij het verhogen van de periode veel email gedownload moet worden, Outlook zal in dit geval dus trager werken.