Hoe stel ik een afwezigheidsbericht in op een gedeeld postvak (zoals info)

Gewijzigd op Fri, 01 Jul 2022 om 12:03 PM

Wanneer je niet aanwezig bent kun je in Outlook automatisch een berichtje terugsturen op inkomende mail. Deze functie wordt de Afwezigheids-assistent genoemd.

In dit artikel leggen we uit hoe je ditzelfde kunt doen op algemene email adressen zoals info@ of administratie@.

1. Log in op de webmail (daarin is het gemakkelijker dan Outlook) via https://outlook.office.com/
  2. Klik op je profiel-icoontje rechtsboven en kies Ander postvak openen.

3. Zoek via het email adres naar de postvak en open hem. Het postvak wordt geopend in een nieuwe tabblad.
  4. Kies op de navigatiebalk Instellingen (het tandwieltje rechtsboven) > Automatische antwoorden.
  5. Kies de optie Automatische antwoorden verzenden.
  6. Schakel het selectievakje Antwoorden alleen tijdens deze periode verzenden in en voer vervolgens een begin- en eindtijd in om aan te geven in welke periode automatische antwoorden moeten worden verzonden.
    Als je geen periode instelt, blijft het automatische antwoord aan staan totdat je het uitschakelt door Geen automatische antwoorden verzenden te selecteren.