Wat zijn de verschillen tussen klassieke Outlook en nieuwe Outlook?

Gewijzigd op Ma, 30 Sep om 3:06 PM

De klassieke Outlook en de nieuwe Outlook verschillen op een aantal belangrijke punten, die de eindgebruikerservaring aanzienlijk kunnen beïnvloeden. Hieronder worden de belangrijkste verschillen besproken, inclusief het gebruik zonder internetverbinding. 


Gebruikersinterface (UI) en Design

  • Klassieke Outlook: Heeft een traditionele interface met een bekend lint-menu. Dit biedt toegang tot uitgebreide functies via verschillende tabbladen, en is vooral populair onder zakelijke gebruikers.
  • Nieuwe Outlook: Komt met een modern, vereenvoudigd ontwerp, gebaseerd op de webversie van Outlook (outlook..com). Het heeft een gestroomlijnde interface met minder visuele afleidingen, ontworpen voor eenvoud en gebruiksgemak.

Integratie en Functionaliteit

  • Klassieke Outlook: Heeft robuuste integraties met het volledige Microsoft Office-pakket en biedt ondersteuning voor verschillende accounttypen (Exchange, IMAP, POP). Deze versie is ideaal voor zakelijke omgevingen.
  • Nieuwe Outlook: Integreert naadloos met cloudgebaseerde diensten zoals OneDrive, Teams, en To Do, en richt zich vooral op Microsoft 365-gebruikers. Het ondersteunt echter nog niet alle functies van de klassieke versie, vooral bij het gebruik van niet-Microsoft accounts.

Werking zonder Internetverbinding

  • Klassieke Outlook: Werkt volledig offline, omdat het lokaal e-mails en gegevens opslaat. Gebruikers kunnen e-mails lezen, opstellen, en verzenden zodra er weer verbinding is. Daarnaast blijven alle andere functies, zoals de agenda en taken, lokaal toegankelijk zonder internet.
  • Nieuwe Outlook: Biedt beperkte offline functionaliteit. Je kunt eerder gedownloade e-mails lezen en nieuwe e-mails opstellen, die in de Outbox worden bewaard tot er weer verbinding is. Echter, functies zoals het synchroniseren van nieuwe e-mails, agenda-updates, en toegang tot cloudgebaseerde bestanden (bijv. OneDrive) zijn niet beschikbaar zonder internetverbinding.

Prestaties

  • Klassieke Outlook: Werkt als een standalone desktopapplicatie, maar kan trager worden naarmate het aantal e-mails of bijlagen toeneemt.
  • Nieuwe Outlook: Is lichter en sneller in gebruik, omdat het meer webgebaseerd is en geoptimaliseerd voor snellere prestaties, met name bij het openen van e-mails en bijlagen.

Aanpasbaarheid

  • Klassieke Outlook: Biedt uitgebreide aanpassingsmogelijkheden, waaronder regels, aangepaste mappen, en een breed scala aan third-party add-ins.
  • Nieuwe Outlook: Heeft minder aanpasbare opties, met de nadruk op eenvoud en standaardisatie. Sommige add-ins uit de klassieke versie worden nog niet ondersteund.

Cross-platform Beschikbaarheid

  • Klassieke Outlook: Is vooral een desktopapplicatie voor Windows en Mac, met synchronisatieopties via Office 365.
  • Nieuwe Outlook: Biedt een uniforme ervaring over verschillende platforms, zoals web, Windows, en mobiele apparaten, en lijkt veel op de Outlook Web App (OWA).

Eenvoud van Gebruik

  • Klassieke Outlook: Hoewel krachtig en veelzijdig, kan de interface complex zijn voor nieuwe gebruikers door de vele functies die zichtbaar zijn.
  • Nieuwe Outlook: Is ontworpen met eenvoud in gedachten. Het is intuïtiever voor nieuwe gebruikers met minder opties die direct zichtbaar zijn, wat zorgt voor een overzichtelijkere ervaring.

Nieuwe Functies en Updates

  • Nieuwe Outlook: Krijgt regelmatiger updates en nieuwe functies, aangezien Microsoft zich steeds meer richt op deze versie. Innovaties zoals AI-integraties (bijv. Microsoft Copilot) worden vaak eerst in deze versie uitgerold.

Conclusie

De klassieke Outlook biedt een robuuste, veelzijdige ervaring, vooral geschikt voor professionele gebruikers die geavanceerde functies en offline mogelijkheden nodig hebben. De nieuwe Outlook richt zich op eenvoud, cloud-integratie, en een consistent gebruik op meerdere apparaten, maar heeft nog niet alle functionaliteiten van de klassieke versie en is meer afhankelijk van een internetverbinding.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren