Verzenden als e-maildelegatie gebruiken

Gewijzigd op Tue, 11 Apr 2023 om 02:18 PM

Wanneer u een e-mail probeert te verzenden als een distributielijst of een ander account, hebt u de machtiging Verzenden als gemachtigde en ontvangt u een bericht Onbestelbare fout met de volgende tekst.

This message could not be sent. Try sending the message again later, or contact your network administrator. You do not have the permission to send the message on behalf of the specified user. Error is [0x80070005-0x0004dc-0x000524].

Dit bericht wordt ontvangen omdat Outlook standaard alleen verzendt namens een gebruiker en niet als gebruiker.

De volgende instructies helpen u Outlook te gebruiken om als een ander account te verzenden:

1. in Outlook Klik op de knop "Nieuwe e-mail".

2. Klik in het nieuwe bericht op Opties en selecteer de knoppen Van en BCC.

3. Uw bericht zou er nu zo uit moeten zien:

4. Kies "Ander e-mailadres..." in de vervolgkeuzelijst op de knop "Van".

5. Klik op de knop "Van..." in het dialoogvenster Verzenden vanaf ander e-mailadres.

6. Kies "Globale adreslijst" in de vervolgkeuzelijst Adresboek en verander van de standaard "Offline adreslijst".

7. Vul het emailadres in waarmee je wil mailen in het zoekvak en klik op OK

8. Klik op "OK" in het dialoogvenster Verzenden vanaf ander e-mailadres om uw selectie te bevestigen.

9. Het geselecteerde adres zou nu in het dialoogvenster van het nieuwe bericht moeten verschijnen. Het wordt aanbevolen om jezelf een testbericht te sturen om er zeker van te zijn dat alles werkt.

Foutcode: 0x80070005-0x0004dc-0x000524