Uitleg over emails en quarantaine (geblokkeerde bestandstypes)

Gewijzigd op Sat, 01 Apr 2023 om 12:30 PM

Algemeen

Emails kunnen in quarantaine geplaatst worden bij verdenking van malware, spam of phishing.

Je ontvangt dagelijks een email van quarantine@messaging.microsoft.com met een overzicht van wat er een dag eerder in quarantaine is geplaatst, indien van toepassing. Dat is dus een dag nadat de mail verzonden was.

Een voorbeeld van zo'n email zie je hieronder.

Emails vrijgeven

Als een email ten onrechte in quarantaine is geplaatst kun je in sommige gevallen de mail zelf weer vrijgeven.

Of je de mails zelf kunt vrijgegeven is afhankelijk van het type bedreiging:

• Spam en phishing mails kun je zelf vrijgegeven
  • Malware kunnen wij voor je vrijgeven

Je kunt ook rechtstreeks naar de quarantaine site gaan via https://security.microsoft.com/quarantine om te zien wat er tegengehouden is.

Voorbeeld van een quarantaine mail

In de mails staan 3 knoppen (zie hieronder):

Uitleg van de knoppen:

1. Bericht controleren
    Via deze knop kun je het bericht bekijken, je kunt er vervolgens voor kiezen om het bericht te verwijderen of de afzender te blokkeren (afbeelding hieronder).

2. Vrijgave aanvragen
    Via deze knop kun je vrijgave aanvragen. De beheerder (dat zijn wij in de meeste gevallen) moet dit bericht vervolgens beoordelen voordat het vrijgegeven kan worden.
    Het is hierbij belangrijk dat je ook een mail stuurt naar support@code54.nl om ons te laten weten dat er mail is die beoordeeld moet worden.

3. Afzender blokkeren,
    Via deze knop kun je de afzender blokkeren zodat voortaan alle mail van deze afzender tegengehouden wordt.

Overzicht van bestandstypes die geblokkeerd worden

Onderstaand overzicht toont alle bestandstypes (extensies) die we standaard blokkeren. Mogelijk is er voor uw bedrijf een uitzondering gemaakt.

.one

.elf

.msi

.vbe

.ace

.exe

.msix

.vbs

.apk

.hta

.msp

.vxd

.app

.img

.mst

.wsc

.appx

.iso

.pif

.wsf

.ani

.jar

.ppa

.wsh

.arj

.jnlp

.ppam

.xll

.bat

.kext

.reg

.xz

.cab

.lha

.rev

.z

.cmd

.lib

.scf

.htm

.com

.library

.scr

.html

.deb

.lnk

.sct

.dex

.lzh

.sys

.dll

.macho

.uif

.docm

.msc

.vb