Eigen Mail-server gebruiken

Gewijzigd op Sat, 16 May 2020 om 11:40 AM

Standaard gebruik Tickney een eigen mail-server om facturen te verzenden.
Je kunt er echter ook voor kiezen om een eigen mail-server (SMTP-server) te gebruiken voor het verzenden van facturen. Op die manier is de kans kleiner dat emails van Tickney gezien worden als spam.

Ook kan het handig zijn dat verzonden mails in je eigen Verzonden Items komen (in geval van Office365 en Gmail bijvoorbeeld).

Om een eigen SMPT-server in te stellen doe je het volgende:

1. Open Instellingen > tabblad Mail-server
  2. Vul de gegevens van de SMTP-server in. Dit kan bijvoorbeeld de SMTP-server van Office365 of Gmail zijn. Let wel op de beperkingen in het aantal emails die in korte tijd verzonden mogen worden via dit soort SMTP-servers.
  3. Vul in het vak Bij Opslaan, stuur test naar een email adres in om direct een test-email te versturen nadat je de instellingen opgeslagen hebt.

95p5TeNJps6168x6I5pQ1LEmLLCv7wBadA

Uitleg bij de velden

SMTP Server HostnameDit is de hostname of ip-adres van de smpt-server. Bijvoorbeeld smtp.gmail.com
SMTP Server PortDe poort waarop de SMTP-server bereikbaar is. Dit is meestal 25 voor onversteuteld verkeer en 586 voor servers die SSL of TLS encryptie ondersteunen (aanbovolen).
Gebruik SSL/TLSHiermee geef je aan of de SMTP-server SSL of TLS encryptie ondersteunt (aanbevelon)
SMTP Van AdresDit is het email adres dat als afzender meegegeven wordt. Let op dat je bij providers zoals Office365 en Gmail moet instellen dat de gebruiker (zie hierna) Send As rechten heeft op dit adres. Het email adres moet vaak echt bestaan.
SMTP GebruikersnaamDe gebruikersnaam waarmee Tickney aanmeldt bij de SMTP-server.
SMTP WachtwoordHet wachtwoord dat hoort bij de gebruikersnaam waarmee Tickney aanmeldt bij de SMTP-server.
Bij Opslaan, stuur test naarEen test-adres waarnaar een test-email gestuurd wordt nadat je op Opslaan klikt. Normaal gesproken krijg je geen melding of het verzenden goed is gegaan, tenzij de mailserver de mail helemaal niet accepteert.