Laptop wisselen tussen functietoetsen of actietoetsen

Gewijzigd op Sat, 16 May 2020 om 11:18 AM

De functietoetsen op de laptop hebben een dubbele functie. Standaard stelt HP ze zo in dat ze niet als functietoets werken (F2F3, etc.) maar voor de acties die HP eraan gekoppeld heeft (Volume, Helderheid / WiFi, etc. zie pictogrammen).

image

Wil je toch de traditionele functies (F2F3, etc.) dan moet je de fn toets er tegelijk bij indrukken:

image

Dit gedrag is instelbaar. We kunnen het omdraaien via een instelling. Dan werken de toetsen standaard als functies F2F3,etc en moet je de fn toets extra indrukken om de acties te krijgen.

Toetsen standaard als functietoetsen gebruiken

Hiervoor heb je het BIOS-wachtwoord van de laptop nodig. Je kunt dit bij ons opvragen.

1. Schakel de laptop uit.
  2. Start de laptop op en tik direct de hele tijd op F10. Als Windows start ben je te laat.
  3. Het BIOS-wachtwoord wordt gevraagd.
  4. Het BIOS-scherm wordt getoond, zie hieronder. image
  5. Gebruik de pijltjes-toetsen om naar het System Configuration menu te gaan
    image
  6. Gebruik de pijltjes-toetsen om naar Action Keys Mode te gaan.
  7. Druk op ENTER om de instelling te wijzigen naar Disabled
  8. Nu je toch hier bent kun je ook andere instellingen op dit scherm wijzigen.
    1. Zet Fan Always On op Disabled om te zorgen dat de ventilator van de laptop niet altijd aan staat
    2. Zet Battery Remaining Time op Enabled om in Windows te kunnen zien hoe lang de accu nog mee gaat
  9. Sluit alles af door op F10 te drukken (en kies voor Save changes).