Hoe koppel ik de Wave Desktop-applicatie aan mijn telefoon?

Gewijzigd op Di, 22 Okt om 9:29 AM

Met de Wave Desktop-applicatie is het mogelijk om je VoIP toestel met je computer te bedienen. Zo kun je gemakkelijk telefoonnummers opzoeken en bellen via het telefoonboek op je pc. Je belt dus met je telefoontoestel, maar bedient het toestel via de computer.

Stappenplan

We gaan er vanuit dat de Wave Desktop-applicatie al door ons geïnstalleerd is. Zo niet, zie:

Hoe installeer ik de Wave Desktop-applicatie

Om de Wave app op je desktop pc te koppelen aan de vaste telefoon op je bureau zijn onderstaande stappen nodig:

1. Druk op de knop van je toestel om in het menu te komen (dit is meestal de middelste knop tussen de cursorknoppen).
  2. Ga naar Status > Network Status
  3. Noteer het IP-adres wat achter 'IPv4 Address' staat.

Open de Wave applicatie op je pc en doe daar het volgende:

1. Klik links onder op Application > Call Device (CTI) > Bind Device
  2. Nu wordt het IP-adres van je telefoon gevraagd. Dit kun je zien door:
    1. Druk op de knop van je toestel om in het menu te komen (dit is meestal de middelste knop tussen de cursorknoppen).
    2. Ga naar Status > Network Status
    3. Het IP-adres bestaat uit een reeks van 4 cijfers met puntjes ertussen en staat achter IPv4 Address
  3. Na overtypen van het IP-adres rond je het koppelen af door een code over te typen die op je toestel verschijnt.

De Wave applicatie is nu verbonden met je telefoon, dit is te zien aan het blauwe icoontje boven in de balk van de applicatie: