Extra scherm(en) aansluiten op de laptop

Gewijzigd op Wed, 08 Dec 2021 om 04:41 PM

Eén extra monitor

Via de HDMI-poort op de laptop is het mogelijk om een extra scherm aan te sluiten.

Twee extra monitoren

Wil je twee extra schermen aansluiten dan de aanschaf van een docking station noodzakelijk. Wij hebben goede ervaringen met StarTech USB3SDOCKHDV Dual Monitor Docking Station welke na het aansluiten direct werkt.

7r0FEauEmdQjpSDNMV1IAJ7Al-A7CSlrXw

Instellen Windows

Wanneer je 2 monitoren gebruikt wil je ze normaal gesproken allebei gebruiken zodat je op beide schermen een applicatie kunt zetten (alternatief is dat je op beide monitoren hetzelfde ziet). Dit wordt het uitbreiden van het bureaublad genoemd.

1. Houd de Windows-knop op je toetsenbord (naast je spatiebalk) ingedrukt samen met de P.
  2. Aan de rechterzijde van je scherm verschijnt een keuze-menu; daar kies je Uitbreiden.

Instellen thuiswerken

Wanneer je 2 monitoren gebruikt wil je normaal gesproken ook beide monitoren gebruiken om je pc op kantoor op te zien. Dit dien je in te stellen in het Extern Bureaublad-Icoontje.

1. Klik met de rechtermuisknop op het icoontje met je computernaam (bijvoorbeeld C0123); dat je gebruikt om in te loggen op je pc op kantoor.
  2. Kies Bewerken
  3. Open tabblad Weergave
  4. Schakel de instelling Alle beeldschermen voor de externe sessie gebruiken in.
  5. Ga terug naar tabblad Algemeen en kies daar Opslaan.