Outlook opent hyperlinks in Edge in de plaats van standaardbrowser

Gewijzigd op Mon, 21 Aug 2023 om 03:47 PM

Sinds Office-updates MC548092 en MC531738 (bron) van april dit jaar, opent Outlook linkje in Microsoft Edge, ook als dit niet de standaardbrowser is. Wil je liever dat linkjes vanuit Outlook weer geopend worden in de standaardbrowser dan kun je dat zo instellen:

1. Open Outlook en klik op het tabblad Bestand.
  2. Kies vervolgens Opties in het menu dat verschijnt.

3. In het nieuwe venster dat opent, ga naar het tabblad Geavanceerd.
    Zoek naar de sectie Bestands- en Browservoorkeuren binnen dit tabblad.
  4. In deze sectie zie je een dropdown-menu met de naam Hyperlinks openen vanuit Outlook in. Selecteer hier Standaardbrowser.

5. Bevestig de wijzigingen door op OK te klikken.
  6. Sluit Outlook af en start het opnieuw.

Meer informatie

NB:

1. Microsoft heeft aangegeven dit op een later moment ook in Teams te zullen wijzigen. Zie hieronder.
  2. In "de nieuwe Outlook" hebben we bovenstaande optie niet kunnen vinden.

In onderstaande aankondiging is meer informatie te lezen over de achtergrond van de wijziging.