Mail verplaatsen tussen postbussen

Gewijzigd op Thu, 23 Nov 2023 om 08:36 AM

In dit artikel leggen we uit hoe je mail kunt overzetten van de ene postbus naar de andere. De postbussen mogen daarbij bij verschillende email-accounts horen.

Voor het verplaatsen van mails is veel geduld nodig, overhaast dit niet en probeer niet teveel mails in 1 keer te verplaatsen.

1.    Zorg dat je beide postbussen in Outlook geopend hebt.

Een postbus toevoegen in outlook doe je door alle gegevens in te vullen via: Bestand en vervolgens + Account toevoegen.

2.    Als je de melding  Aangemeld blijven bij al uw apps krijgt kies dan voor Nee, alleen bij deze app aanmelden.

3.    Voer vervolgens de naam en wachtwoord van de postbus in.

Na het toevoegen moet je Outlook opnieuw opstarten om de wijzigingen door te voeren.

4.    Selecteer een map of een aantal mails in het geval van een grote map. Bijvoorbeeld neem alles ván en tót een bepaalde datum. Wij adviseren te beginnen met het verplaatsen van maximaal 100 mails tegelijk. Als dat probleemloos gaat kun je het aantal stapsgewijs verhogen.

5.    Sleep de mails nu van het oude naar het nieuwe postvak, hierbij zijn de volgende punten belangrijk:

Reageer op de verplaatste mails in het nieuwe postvak zodat alle informatie op 1 plaats bewaard blijft.

Pas op dat je geen dubbele mail verplaatst.

Wees geduldig. Het kan er soms op lijken dat Outlook vastgelopen is, wacht het rustig af. Tijdens het verplaatsen zal  Outlook ook langzamer zijn dan je gewend bent. Je kunt wel de webmail gebruiken via: https://www.office.com/

Als het niet lukt vraag dan een collega om hulp.

6.    Na het verplaatsen van alle mail kan de oude postbus weer verwijderd worden, ga daarvoor naar Bestand, Accountinstellingen en nogmaals Accountinstellingen.

7.    Er opent dan een pop-up scherm, selecteer hier de mailbox die je wil verwijderen, klik op Verwijderen, Ja en daarna op Sluiten.