e-Factuur (UBL) instellen

Gewijzigd op Tue, 31 May 2022 om 09:30 AM

Wat is het?

Tickney kan naast een PDF ook een e-Factuur (officieel UBL genoemd) meesturen in de email naar de klant. 


Een e-factuur is een elektronische factuur. Op een e-factuur staan de vereiste gegevens altijd op een vaste plek met een eigen codering. Daardoor is het mogelijk een e-factuur automatisch te verwerken. Handmatige verwerking in de administratie is niet meer nodig. Dat moet nog wel bij papieren facturen of bij een pdf-factuur. Papieren facturen en pdf's zijn geen e-facturen.


Inschakelen e-Factuur

Je schakelt e-Facturen op de volgende manier in:

 1.  Ga naar menu Stamgegevens > Instellingen
 2. Kies tabblad Factuur Emails
 3. Schakel Voeg e-factuur toe (UBL) in
 4. Optioneel: Kies het UBL Detail Niveau.
  Een e-Factuur is gebaseerd op dezelfde factuurregels als een PDF. Bij een PDF kun je ook kiezen hoeveel details je wilt tonen: alle uren, alleen de bedragen per gewerkte regel of alleen de totaalbedragen per project. Net als bij een PDF noemen we dit: Details, Beknopt of alleen Totalen
  1. Details: Elke factuurregel wordt gedetailleerd opgenomen in de e-Factuur. De ontvanger ziet het aantal gewerkte uren en het tarief per regel.
  2. Beknopt: Elke factuurregel wordt beknopt opgenomen in de e-Factuur. De ontvanger ziet het het aantal gewerkte uren niet (aantal is altijd 1) en alleen het totaalbedrag per regel, dus ook geen uurtarief.
  3. Totalen: Per project wordt het totaalbedrag voor de gewerkte uren getoond in de e-Factuur. De ontvanger ziet dus niet de losse urenregels (dus ook geen omschrijvingen van wat er gedaan is), alleen het totaal per project.


Een e-Factuur wordt als bijlage toegevoegd wanneer je een factuur mailt naar de klant. Het is niet mogelijk om een e-Factuur los te downloaden (zoals bij een PDF).


Opmerking: Wil je een uurtarieven verbergen voor je klant, zorg er dan voor dat je het UBL Detail Niveau op Beknopt of Totalen hebt staan. Verberg je het uurtarief alleen op de PDF maar niet in de e-Factuur (niveau Details laat het tarief zien), dan kan je klant het immers nog zien.


Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren