VPN Certificaat aanpassen

Gewijzigd op Tue, 31 Oct 2023 om 03:48 PM

Als gevolg van het installeren van updates kan het gebeuren dat het VPN-certificaat gewijzigd is.

Als gevolg hiervan dien je een "code" in het OpenVPN configuratiebestand aan te passen. Het is in principe een kwestie van een stuk nieuwe tekst kopiëren en plakken over de oude.

Dit kan op de volgende manier:

• Het nieuwe stuk tekst wordt door Code54 aangeleverd.
  • Selecteer de tekst vanaf -----BEGIN CERTIFICATE----- tot en met -----END CERTIFICATE----- in het bestand en kopieer dit.
  • Klik met de rechter muisknop op het OpenVPN icoontje rechtsonder in de taakbalk.
  • Klik op Edit Config

Wanneer je OpenVPN Connect hebt geïnstalleerd kun je dit bestand vinden in %APPDATA%\OpenVPN Connect\profiles (Dit kun je plakken in de Windows Verkenner, hierna kun je het bestand openen met Kladblok)

• Scroll naar beneden en vervang de tekst door de tekst die aangeleverd is. DIt doe je zo: selecteer daar de volgende tekst:

-----BEGIN CERTIFICATE-----

Inclusief alle tussenliggende tekst

-----END CERTIFICATE-----

• Klik met de rechter muisknop op de blauwe geselecteerde tekst en kies plakken
  • Sla het bestand op door op Bestand > Opslaan te klikken
  • Sluit Kladblok
  • Je kunt nu weer een OpenVPN verbinding maken.

Er is ook een korte video toegevoegd waar je de stappen kunt volgen: