Hardware Diagnose uitvoeren (Dell systemen)

Gewijzigd op Fri, 23 Apr 2021 om 10:42 AM

Dell computers hebben een ingebouwde zelf-test (diagnose). Deze diagnose kan uitsluitsel geven over een defect in de computer zelf (de hardware). Je kunt een diagnose uitvoeren als je computer niet meer opstart, vastloopt, of terecht komt in Automatisch herstel.

Procedure:

1. Zet de pc helemaal uit. Als hij niet reageert zet je hem uit door de AAN/UIT knop ingedrukt te houden totdat de pc uit gaat. Dit is na ongeveer 10 seconden.
  2. Houd de F12 toets op het keyboard ingedrukt.
  3. Zet de pc aan terwijl je de F12 toets ingedrukt houdt.
  4. Er verschijnt een menu op het scherm. Je kunt de F12-toets nu loslaten.
  5. In het menu kies: Diagnostics
  6. De zelftest start automatisch en duurt enkele minuten.
  7. Als er geen fouten zijn gevonden wordt gevraagd of je een uitgebreidere geheugen-test uit te voeren. Bevestig dit, dit kan wel een uur duren (een schatting van de tijd wordt gegeven).
Indien er fouten worden gevonden, kun je daar dan een foto van maken en aan ons doorsturen?