Register van verwerkingsactiviteiten / Privacystatement (AVG / GDPR)

Gewijzigd op Fri, 28 Jan 2022 om 09:35 AM

Sinds 25 mei 2018 geldt de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). In het kader hiervan hebben wij dit register van verwerkingsactiviteiten opgesteld.

Contactgegevens

Verwerkingsverantwoordelijke
Code54
Dhr. R. Haerkens
Wethouder den Oudenstraat 4
5706 ST Helmond
Telefoon: 0492-202054
Email: info@code54.nl

Functionaris voor de gegevensbescherming (FG):
Niet van toepassing
Andere internationale organisaties waar persoonsgegevens mee worden gedeeld.
Geen

Verzamelde persoonsgegevens

Door onze verzamelde persoonsgegevens:

Klantgegevens

Klantgegevens worden verzameld wanneer een organisatie klant wordt of contact met ons opneemt (bijvoorbeeld via een ticket op de helpdesk of via ander kanaal)

Doel
Direct marketing (nieuwsbrieven), boekhouding, facturering, het bieden van ondersteuning
Categorieën van personen
Klanten
Categorieën van persoonsgegevens
NAW-gegevens, email-adressen, bankrekeningnummers, machtigingen
Datum waarop gegevens worden gewist
n.v.t.
Categorieën van ontvangers aan wie persoonsgegevens worden verstrekt
Worden niet verstrekt aan derden
Worden gegevens met een land of internationale organisatie buiten de EU gedeeld?
Worden niet gedeeld
Beveiligingsmaatregelen
Worden veelal bewaard in moderne cloudoplossingen en zijn alleen toegankelijk via meervoudige authenticatie.
Hoe is toestemming verkregen?
Deze data wordt verzameld onder het ‘gerechtvaardigd belang’ van de data. Relaties zijn veelal ook expliciet een relatie aangegaan via LinkedIn.

Kopieën van databases, eigendom van klanten

Onze software koppelt vaak met databases van klanten. Om deze software te kunnen ontwikkelen en testen bewaren wij soms een kopie van zo’n database.

Doel
Het testen van onze maatwerk software.
Categorieën van personen
Klant-databases kunnen van alles bevatten maar de data wordt inhoudelijk niet door ons verwerkt.
Categorieën van persoonsgegevens
Klant-databases kunnen van alles bevatten maar de data wordt inhoudelijk niet door ons verwerkt.
Datum waarop gegevens worden gewist
Wanneer de applicatie niet meer door ons onderhouden wordt.
Categorieën van ontvangers aan wie persoonsgegevens worden verstrekt
Data wordt inhoudelijk niet door ons verwerkt.
Worden gegevens met een land of internationale organisatie buiten de EU gedeeld?
Data wordt inhoudelijk niet door ons verwerkt.
Beveiligingsmaatregelen
Databases worden in onze ontwikkel-omgeving bewaard. Deze omgeving is voorzien van gepaste beveiligingsmaatregelen.
Hoe is toestemming verkregen?
Deze data wordt verzameld onder het ‘gerechtvaardigd belang’ van de data.

Tickney-accounts

Tickney is een product (cloud-dienst) van Code54 waarmee je uren kunt bijhouden en factureren.

Doel
Accounts zijn nodig voor het functioneren van Tickney (web-applicatie) en bieden van technische ondersteuning
Categorieën van personen
Gebruikers van Tickney
Categorieën van persoonsgegevens
NAW-gegevens, email-adressen, IP-adressen, Logboek van handelingen in de applicatie.
Datum waarop gegevens worden gewist
N.v.t.
Categorieën van ontvangers aan wie persoonsgegevens worden verstrekt
Worden niet verstrekt aan derden
Worden gegevens met een land of internationale organisatie buiten de EU gedeeld?
Worden niet gedeeld
Beveiligingsmaatregelen
Tickney wordt gehost in een beveiligd datacenter.
Verbindingen zijn versleuteld (https).
Accounts worden geblokkeerd bij meerdere foute inlogpogingen.
Wachtwoorden wordt niet opgeslagen (alleen gecodeerde hash’es)
Software wordt periodiek geupdatet
Gegevens worden gebackupt en alleen via een beveiligde verbinding verplaatst naar een andere locatie.
Hoe is toestemming verkregen?
Bij het aanmaken van een account moeten Tickney-gebruikers expliciet toestemming geven.

Tickney-data

Gebruikers van Tickney voeren data in zoals uren en klanten.

Doel
Het functioneren van de applicatie.
Categorieën van personen
Relaties (klanten) van Tickney-gebruikers
Categorieën van persoonsgegevens
NAW-gegevens, email-adressen, telefoonnummer, contactpersonen, geslacht, factuur-informatie zoals bankrekeningnummer en BTW-nummer, projecten die bij deze klanten uitgevoerd worden, gewerkte uren, tarieven van medewerkers, soorten activiteiten (uursoorten).
Datum waarop gegevens worden gewist
Wanneer het account wordt opgezegd.
Categorieën van ontvangers aan wie persoonsgegevens worden verstrekt
Worden niet verstrekt aan derden
Worden gegevens met een land of internationale organisatie buiten de EU gedeeld?
Worden niet gedeeld
Beveiligingsmaatregelen
Tickney wordt gehost in een beveiligd datacenter.
Verbindingen zijn versleuteld (https).
Accounts worden geblokkeerd bij meerdere foute inlogpogingen.
Wachtwoorden wordt niet opgeslagen (alleen gecodeerde hash’es)
Software wordt periodiek geupdatet
Gegevens worden gebackupt en alleen via een beveiligde verbinding verplaatst naar een andere locatie.
Deze informatie is voor werknemers van Code54 niet eenvoudig inzichtelijk te maken. Alleen door het handmatig koppelen van meerdere tabellen kan informatie van betekenis worden.
Hoe is toestemming verkregen?
Bij het aanmaken van een account moeten Tickney-gebruikers expliciet toestemming geven.

Website bezoeken / Lezen van nieuwsbrieven

Bezoeken aan onze website en het lezen van onze nieuwsbrieven worden verzameld in enkele marketingtools.

Doel
Analyse van bezoekers, analyse van het gebruik van de website, analyse van het lezen van onze nieuwsbrieven, tonen van advertenties aan bezoekers van onze website.
Categorieën van personen
Bezoekers van de website, lezers van de nieuwsbrieven
Categorieën van persoonsgegevens
Geanonimiseerde bezoekers van de website, email-adres van nieuwsbrief lezers.
Datum waarop gegevens worden gewist
Deze gegevens worden niet actief verwijderd en blijven bewaard voor historische statistieken.
Categorieën van ontvangers aan wie persoonsgegevens worden verstrekt
Marketing-tools
Worden gegevens met een land of internationale organisatie buiten de EU gedeeld?
Ja, bedrijven zoals Facebook, Google, LinkedIn, Twitter en MailChimp.
Beveiligingsmaatregelen
Deze gegevens worden  niet door onszelf bewaard.

Heeft u vragen over de manier waarop wij persoonsgegevens verwerken, neem dan gerust contact met ons op.